Toppmeny

Nyttårsforsetter

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ett nytt år og nye muligheter, ikke sant? Hva er dine nyttårsforsetter? Hva var dine nyttårsforsetter i fjor og året før? Ble de realisert? Eller ble det bare med tanken?

Nyttårsforsett
Et av mine nyttårsforsett er å trene mer kondisjonstrening. Jeg har vært opptatt av å trene hele mitt liv, men også jeg har mine perioder hvor jeg er mindre aktiv. I år skal jeg få inn mer variert trening igjen og jeg er helt sikkert ikke den eneste som har den ambisjonen!

Dette reflekteres på ventelistene på treningssenteret jeg går: 25, 34, 15 på venteliste på de timene jeg har vært interessert i. Så sier en av instruktørene en dag (da jeg fikk time selv om det var 25 på venteliste den dagen jeg bare hadde bestemt meg for at jeg skulle sykle) at dagen før hadde hun hatt sykkeltime med over 30 på venteliste og kjørt timen med 4 ledige sykler. Så hva skjer da? Hadde de 30 som stod på venteliste gitt opp allerede? Og det var akkurat det instruktøren sa at folk blir demotivert av den lille motgangen av at det er venteliste! Og slik hun sa videre – at i midten av februar har vi igjen kjernen som virkelig har bestemt seg for å trene jevnt hele året.

Vi vet at de aller fleste ikke gjennomfører sine nyttårsforsetter – bare 8% av amerikanere klarer det og vi nordmenn er sikkert ikke så forskjellige. Skal du velge å ikke bli blant de 8% i år eller skal du bidra til at statistikken står på 8% i år også?

Bestem nye mål når som helst
Det som er spennende synes jeg er at vi ofte bruker nyttårshelgen til å bestemme våre nye mål for året. Men du trenger jo ikke å vente til neste år for å bestemme deg for et nytt mål nå. Året ditt kan jo starte når som helst, ikke sant? Om du bestemmer deg en dag i april at du skal få en sunnere livsstil der og da og resten av livet. Så gjør det da vel, ikke vent til neste nyttår – det er jo ikke noe å vente på.

Invester i deg selv
Jeg forslår at i år er det din tur til å investere i deg selv og stå for det du sier og det du drømmer om. Finn frem pengene til den personlige treneren, coachen, matkurset, kunstskolen, pilotsertifikatet, fallskjermhoppet, business coachen, skikurset, personlig shopper, bli yogainstruktør – du skjønner tegninga. Ønsker du endringer så kan du ikke fortsette å gjøre det samme som i går, i fjor og året før der igjen. Da må du faktisk ta tak og gjøre ting som kanskje er langt utenfor komfortsonen din og så må du holde ved det og kanskje gjøre litt og litt hver dag. Om ikke du investerer i deg selv, hvem skal gjøre det da? Skal naboen investere i deg? Skal familien gjøre det? Skal de trene for deg? Skal de ta Cordon Blue matkurset for deg? Skal de starte businessen for deg? Det kan de jo ikke, det er bare du som kan det. Bruk heller familie, venner og naboer til å støtte deg i ditt valg og den prosessen du går igjennom. Nettverksgrupper med folk i samme situasjon som deg er etter min erfaring også veldig viktig.

 1. Hva er viktig for deg?
  Tenk igjennom hva som er viktig for deg å gjennomføre i år. Hvordan vil livet ditt forandre seg dersom du setter i gang med å ta grep på den eller de tingene som du har satt deg som mål? Hvordan vil livet ditt bli bedre? Kanskje du får mer tid til familien, kanskje du blir i bedre form – hvordan påvirker det de rundt deg? Kanskje du starter den businessen som du har tenkt på lenge – hva skjer da? Vil du blir friere til å styre ditt eget liv og din egen inntjening? Hva om du har en business og vil ta den til det neste nivået. Vil du tjene mer penger? Endelig dra på den luxusferien du har drømt om lenge. Livet er fullt av muligheter og spesielt vi kvinner som bor i denne delen av verden, har alt vi kan tenke oss av muligheter – vi må bare gripe de!
 2. Hva stopper deg?
  Vær ærlig med deg selv her. Hva er det som virkelig stopper deg å gjennomføre det du må gjøre i år. Du kan si at du har så mye å gjøre – du er midt i tidsklemma. Du kan si at du har ikke penger – pengene fins om du leter og finn på noe for å skaffe de. Du kan si at jeg hadde så trist oppvekst. Du kan si at ingen tror på meg og mine ideer. Uansett hva du sier, vil jeg si at du får tid til det du virkelig har lyst til. Alt er faktisk mulig. Og slik jeg tenker så er det bare jeg som står i veien for meg selv – det er ingen andre. Så ikke prøv å skyld på alt mulig rart – jeg tror ikke på det og vil ikke høre det. Og tenker du etter og ser deg i speilet og spør et par ekstra ganger så kommer kanskje sannheten frem for hva som virkelig hindrer deg fra å nå ditt mål.
 3. Hva koster det deg å la være?
  Dette synes jeg alltid er interessant når jeg setter meg et mål. Hva koster det meg om jeg venter, pleier jeg å tenke over. Hva koster det meg om jeg ikke gjør det i det hele tatt? Vil denne muligheten komme igjen? Hvordan kan jeg dra fordeler av den? Vil jeg komme raskere til mål om jeg tar denne muligheten nå? For meg er som regel svaret Ja – og da er det bare å hoppe i det. Og når jeg først har tatt den beslutningen føles det bare riktig. Kommer ikke på noe jeg har angret på hittil.

Aldri perfekt timing
Tiden for å gjøre det du har satt deg som mål, blir jo aldri perfekt. Det blir aldri det perfekte tidspunktet, den perfekte økonomien, den perfekte dagen. Det er bare å hoppe i det, gjøre litt hver dag, ta den telefonen, skaffe det nettverket, starte businessen, ta den ferien, vær skibums eller surfebums ett år, ta den ekstra utdannelsen du alltid har drømt om: Bare gjør det – så vidt jeg vet lever vi bare én gang på denne kloden! La oss alle se tilbake på dette året hvor vi staket ut en ny kurs i livet vårt. Godt Nytt År!

Save

Save


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

, ,

No comments yet.

Leave a Reply