Toppmeny

Indre vårpuss

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ikke alle er yre av glede om våren

I takt med at temperaturen stiger er det like sikkert at fokuset hos mange er på at det haster med å finpusse sommerkroppen. Litt mindre fokus er det på at noen føler seg litt mentalt lurvete etter en mørk og lang vinter. At psyken ikke alltid er helt i takt med den gradvis våknende naturen. Noen kan rett og slett trenge en indre vårpuss.

Er man tungt deprimert gjelder det selvsagt å komme seg til lege og psykolog. Så fort som mulig! Dette er alvorlige saker. Føler du mer på en mild nedstemthet er det mye du kan gjøre selv. Det handler ofte om hvordan man tar ting. Er du en person som har lett for å bikke over til å kritisere, misunne andre, bekymre deg for fortid eller fremtid? Såpass mye at dette plager deg i hverdagen? Livet kommer heldigvis en dag om gangen. Det er det lurt å minne seg selv på.

Finn en sparringspartner

Gode råd for å komme seg ut av en negativ spiral

Gode råd for å komme seg ut av en negativ spiral

Mange coacher kan være fine sparringspartnere i en situasjon der du føler deg litt låst eller utafor uten at du vet hva du kan gjøre med det. En coach vil aldri fortelle deg hva du skal eller bør gjøre, men vil hjelpe deg til å finne “nøklene” i deg selv, slik at du selv kan finne en løsning på det du grunner på eller ønsker. En veldig konstruktiv metode for å komme seg videre i livet.

Mye hjelp i litteraturen

Liker du dårlig tanken på å få hjelp av andre, er det faktisk en del du kan gjøre selv. I havet av selvhjelpsbøker og bøker om spiritualitet er det mye interessant å lese. Ofte er det vanskelig å vite hvor man skal starte. Jeg har selv lest svært mye av denne typen litteratur,- og mye annen litteratur også, for den saks skyld. Jeg interesserer meg veldig for psykologi,- og  i utfordrende perioder av livet har noen av disse bøkene fungert som rene medisinen. Og naturlig nok gått sin seiersgang rundt i venninneflokken. Mange  blåser av slik litteratur,- dem om det. Deres tap, tenker jeg. Da er de ikke klare for det. Bøker som dyrker frem egoet på bekostning av andre, de skygger jeg unna. Det strider mot min livsfilosofi. De som kan utvikle meg til et mer innsiktsfullt og klokere menneske, åpne opp for livsstrømmen og fungere som en sval sommerbris i sinnet, – DE bøkene liker jeg. Om du ikke har konsentrasjon nok eller tid til å sette deg ned og fysisk holde i en bok,  er mange av bøkene å få som lydbøker.

Mia Törnblom

Lekent og ærlig av coachen Mia Törnblom

På min favoritt app “Storytel” – bokverdenens Spotify eller Netflix – kan du streame både online og laste ned til offline lytting. Istedetfor å betale pr. bok, betaler du en viss sum pr.måned uavhengig av hvor mange bøker du hører. Anbefales! Jeg lytter når jeg kjører bil, sitter på trikken, er ute og går, ordner i huset etc. På helt andre tidspunkter enn når jeg ville ha lest en bok.

For de mer pragmatisk anlagte vil jeg anbefale:

 • Kunsten å lede seg selv, av Randi B. Noyes. Omslaget på denne boken er misvisende synes jeg. Den frontes som “ny innsikt – bedre gjennomslagskraft”, litt for businessaktig i forhold til innholdet. Egentlig er dette en perle av en bok som kan gi deg gode råd for hvordan bygge deg selv opp om du er litt nede i kjelleren og ikke ser skogen for bare trær. Mange går nok glipp av denne fordi de tror den handler om noe annet. Et must for enhver som er opptatt av å bli kjent med seg selv og trenger litt drahjelp.
 • Selvfølelse nå!, av Mia Törnblom som er coach og har vært gjennom litt av hvert selv. Skriver lekent og humoristisk.
Esther & Jerry Hicks

Et befriende budskap

Er du litt spirituell av deg vil du garantert ha glede av disse:

 • Du får alltid det du ber om, av Esther og Jerry Hicks. Denne boken har jeg både lest og hørt på lydbok flere ganger. Jeg elsker budskapet de kommer med. Boken “The Secret” er basert på blant annet denne. Det ligger en del foredrag ute på youtube også. Jeg smiler bare jeg tenker på denne boken.

 

 • Det er NÅ du lever, av Eckhart Tolle. Det Tolle forteller om i denne boken er veldig befriende. En buddhistisk inspirert tankegang uten å være buddhisme. Ikke av fei tittelen som banal. Jeg vil hevde at alle, selv barn, vil få noe veldig bra ut av denne. Hør den gjerne på lydbok sammen med barna dine.

 

 

Det er nå du lever

Det er faktisk nå du lever. Ingenting eksisterer utenom nuet. Har du tenkt over det?

Bruk meditasjon for å skifte fokus

Undervurder heller aldri kraften av å meditere. Selv få minutter kan ha god effekt og være med på å endre stemningsleiet ditt. Har du aldri prøvd før kan det være lurt å starte med en guidet meditasjon som kanskje til og med har et tema du skal fokusere på. Det er mye enklere. Det finnes flere varianter av guidede meditasjoner på Youtube og på Storytel.

Her har du en meditasjon til å starte med: Kveldsmeditasjon med Louise Hay

 

Har du leste noen av disse bøkene eller har noen erfaring rundt dette selv?


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply