Toppmeny

Hvor er landet som heter Suksess?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Er du på vei til Suksesslandet? Foto: Jessica Thames

Ja, det landet er det sikkert mange som har lyst til å reise til og mange er der allerede. Er du ikke der enda og har lyst til å reise dit? Ja, da må vi nesten begynne med hvorfor du vil reise dit og hva skal til for å kunne reise dit.

Hvorfor vil du reise til Suksess?

Her er det sikkert like mange svar som det er mennesker og her er det ingen fasit. Hva som er en begrunnelse for deg, er nok ikke samme grunn for en annen. Det gjelder å kjenne etter hva som er viktig for deg og som virkelig er deg. Hva er det som får deg til å føle at du blomstrer? At tiden bare flyr av gårde, at du er helt oppslukt i det du holder på med. Hva er det som deg til å føle at du er den beste du kan være og at du lever ditt beste liv som deg? Det er vel det Suksesslandet dreier seg om, er det ikke?

Hvor er Suksess?

Suksess er jo akkurat som et mål du skal reise til enten landet heter Suksess, Australia, Frankrike eller Argentina eller om målet er å gå ned i vekt, trene mer eller synge bedre. Som regel når du vil et sted, er det fordi du ikke er der enda – landet Suksess er da et mål. Det står på listen din, på visionboardet ditt, i kalenderen, i drømmen… Jo flinkere du er til å definere målet ditt jo lettere er det å komme seg dit. Når du vet hva du vil er det jo mye lettere å gjennomføre det.

Så hvordan definerer du din suksess?

Jeg tenker at du definerer suksess etter hvordan du føler deg. Og hvordan føler du deg når du er suksesfull? Det er et komplekst bilde her. Alt fra hvor og hvordan du har vokst opp, hvilken utdannelse du har tatt, familie og venner, hvor du bor, hvor du jobber, hva du gjør på fritiden. Alt er med på å definere om du er suksessfull. Men til syvende og sist så er det din stemme og dine følelser som til slutt kommer frem om du har fortrengt ditt sanne jeg for lenge. Mange har sikkert hørt om familier hvor bestemte yrker er forventet av barna. Det er kun dette yrket som gjør familien stolte og om du ikke gjør det så er ikke det ikke til ditt eget beste. Det er nok mange som har dratt på jobb og bare svelget denne poteten i årevis, før man kanskje har fått mot til seg å bryte ut og følge sin passion. Er det ikke dette det dreier seg om? Og følge det den lille stemmen inni deg sier og faktisk ha mot til å gjennomføre det? Har du prøvd å lytte til den? Hva er det du egentlig vil?

Gjør det du elsker og pengene vil komme

Hva betyr det å bare gjøre det du elsker? Konsekvensen er at du gidder å stå opp om morgenen uansett hvor tøft det til tider kan være, at du møter motgang med mer pågangsmot, at du møter sleivete bemerkninger med et smil, at du etter hvert ikke bryr deg om hva andre sier faktisk – du bare fortsetter å gjøre din greie. Ting tar tid, men så plutselig løsner det. Vi er akkurat der vi er fordi vi er ikke i stand til å håndtere mer. Jeg synes det er en fin ting å tenke på at du er akkurat der du skal være akkurat nå – at du tar faktisk ett skritt av gangen.

Hvordan kommer jeg til Suksess?

For noen er det ganske enkelt. Elsker du å tegne, spille gitar, lage boller – er det det som er din passion, så er det jo bare å gjøre mer av det for å videreutvikle deg selv innen ditt område. Det er viktig at du vokser i det du liker å gjøre.

Blir du fornøyd når du har havnet på Suksess?

Det er mange kjente personligheter og ukjente i historien som blir vurdert av samfunnet og de nærmeste som suksessfulle, men egentlig er eller var dypt ulykkelige. De kom til suksesslandet og så var det egentlig ikke dette de ville ha likevel. Det kan jo være en skikkelig nedtur for mange.  Mens for andre er det en virkelig åpenbaring fordi de oppdaget det i tide mens det fortsatt var tid til å gjøre noe annet.

Alt er godt for noe

Ofte kom du ikke til det såkalte Suksesslandet gratis – det har kostet deg tid, krefter, tårer og kanskje forsakelser og så var det en blindvei. Jeg tenker at alt er godt for noe. Selv min første sommerjobb og andre jobber jeg har hatt så langt, så lærer jeg noe hver eneste gang som tar meg nærmere mitt sanne jeg og i retning av mine mål som ofte endrer litt kurs underveis. Jeg tenker at det er helt greit.

Tenk etter hvordan din vei er til landet Suksess? Har du gjort noen oppdagelser underveis? Er det ting du har blitt mer bevisst på når det gjelder deg selv?


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply