Toppmeny

Vanntastisk

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er fort gjort å ikke fylle på nok med væske i løpet av dagen. Og da snakker jeg ikke bare om kaffe, te og cola zero! Nei, jeg snakker om vann i enkleste forstand rett fra springen. I Norge er vi så heldige å kunne drikke vann rett fra springen – det er jo faktisk et privilegium de fleste tar for gitt.

Kroppen består for det meste av vann, og for at alt som foregår av kjemiske reaksjoner i kroppen skal kunne skje på best mulig måte, må vi ha nok væske flytende rundt i oss. Samtidig som vann er viktig for å unnga dehydrering, er det også veldig viktig del av prosessen som renser kroppen. Det er bra for fordøyelsen, lever og hjernen. Vi fungerer rett og slett bedre når vi drikker nok vann.

Symptomer på dehydrering
Kroppen kan gi oss små vink som at vi blir svimle, tenker ikke helt klart, føler oss slappe og kanskje til og med oppblåst. Samtidig kan man se det på huden. Du får en annen glød når du har drukket nok og hvem liker vel ikke det! En annen fordel er selvfølgelig at det ikke er noen kalorier i vann… Når det i tilegg kommer rett fra springen, er det jo også gratis.

Sitron + vann = sant!
Jeg har perioder hvor jeg er mer flink enn andre, men når jeg setter i gang med min “flinke” periode starter jeg dagen med et stort glass vann – rett fra springen – ikke iskaldt – og gjerne med en halv ferskpresset sitron – cirka 4 dl. Så venter jeg 10-20 minutter, tar gjerne en dusj i mellomtiden, så er det frokost. Jeg drikker jevnt med vann gjennom hele dagen og avslutter før jeg legger meg med et stort glass vann – noen ganger med sitron og andre ganger uten. Denne morgen- og kveldsrutinene føles bra for meg. Kanskje du vil prøve det også?

Trygge drikkeflasker
For en stund siden var jeg en tur i USA og der får man kjøpt glassflasker med litt polstring,- gjerne i gummi. Disse flaskene har jeg sett i norske butikker også. Du har sikkert drukket av en plastflaske og føler at det smaker plast? Jeg tør ikke tenke på hva slags kjemikalier vi får i oss og har fått i oss i løpet av de siste årene på grunn av all plasten. Vi vet ikke nok om konsekvensene her. Glassflasker og aluminium er tryggere å bruke når du skal transportere drikken og vannet ditt. Spør i butikken når du skal kjøpe nye flasker. Brusflasker du kjøper for så å bruke de om igjen, er ikke designet for gjenbruk av oppbevaring av væske. Det samme bør du tenke på til barna dine. Sønnen min har i hvert fall fått en rekke sponsede drikkeflasker de siste årene og de har jeg faktisk kastet alle sammen. Invester heller i noen kvalitetsflasker hvor produsenten har fokus på avfallsstoffene og som dermed er bra for kroppen og miljøet.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply